Sarajevo - Unitours

Sarajevo

CENA
že od 79 €

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA - SARAJEVO
ODHOD

Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po dolenjski avtocesti mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Doboja in Zenice do Sarajeva. Prihod v Sarajevo v opoldanskih urah. Sledil bo panoramski ogled mesta med katerim boste videli najpomembnejše kulturno-zgodovinske znamenitosti Sarajeva. Videli boste novi in stari del mesta. Zapeljali se bomo mimo Latinske ćuprije, Sebilja, »Vječne vatre«, Zemaljskega muzeja, židovskega pokopališča, Skenderije, … Ogled mesta bomo nadaljevali peš. Sprehodili se boste po Baščaršiji, ogledali Begovo mošejo, nadaljevali po znani Ferhadija ulici, mimo katedrale, Vijećnice, Sinagoge, vstopili v staro pravoslavno cerkev,… Videli boste številne spomenike, zaradi katerih Sarajevo predstavlja mesto stičišča različnih kultur. V času kosila prosto in možnost obiska ene izmed sarajevskih čevapdžinic ali burekdžinic.
Pozno popoldan nastanitev v hotelu (v Sarajevu ali na Ilidži). Zvečer možnost večerje v hotelu ali v tipični bosanski restavraciji (doplačilo). Nočitev v hotelu.

DAN 2
SARAJEVO - LJUBLJANA
PRIHOD

Po zajtrku se bomo zapeljali proti Hrasnici ki stoji ob sarajevskem letališču, kjer se bomo seznanili z najnovejšo zgodovino Sarajeva in strahotami vojne. Videli boste vhod v znameniti Tunel, ki je v času vojne zgrajen pod letališko stezo. V primeru lepega vremena kratek skok na vrelo Bosne na kavico. Od tam se bomo še enkrat zapeljali v središče mesta, na Baščaršijo. Prosto do povratka, ki bo potekal po isti poti kot prihod. V Ljubljano bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA
že od 79 €
vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
ena nočitev z zajtrkom v hotelu 4* (dvoposteljna soba)
vodenje izleta v slovenskem jeziku
osnovno nezgodno zavarovanje
stroški organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
doplačilo za enoposteljno sobo: 15 €
polpenzion v hotelu: 8,50 €
zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris
vstopnina v Begovo mošejo, Staro pravoslavno cerkev in Tunel: skupaj pribl. 7 €
večerja v tipični bosanski restavraciji z živo glasbo: pribl. 16 €
opombe:

Vse informacije o pogodbenih razmerjih so navedene v SPLOŠNIH POGOJIH IN NAVODILIH ZA POTOVANJE, ki si jih lahko preberete na naši spletni strani. POZOR! - Pridržujemo si pravico do spremenjenega vrstnega ogledov. 

dodatne informacije:

Zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko vplačate samo ob prijavi in znaša 4,42% cene celotnega potovanja. Zavarovalne pogoje si lahko preberete na spletnih straneh.