Sarajevo - Mostar - Unitours

Sarajevo – Mostar

CENA
že od 119 €

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA - SARAJEVO
ODHOD

Odhod avtobusa iz Ljubljane v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po dolenjski avtocesti mimo Zagreba, Slavonskega Broda, Doboja in Zenice do Sarajeva. Prihod v Sarajevo v popoldanskih urah. Po panoramskem ogledu bo sledil sprehod do Baščaršije in prosto za kosilo v eni izmed čevapdžinic. Nadaljevali bomo z ogledom kulturno zgodovinskih spomenikov med katerim boste videli novi in stari del mesta. Zapeljali se bomo mimo Latinske ćuprije, Sebilja, »Vječne vatre«, Zemaljskega muzeja, židovskega pokopališča, Skenderije, … Sprehodili se bomo mimo Begovo mošeje, po znani Ferhadija ulici, mimo katedrale, Vijećnice, Sinagoge, vstopili v Staro pravoslavno cerkev,… Videli boste številne spomenike, zaradi katerih Sarajevo predstavlja mesto stičišča različnih kultur. Pozno popoldan nastanitev v hotelu in prosto. Možnost organizacije večerje v hotelu (doplačilo). Nočitev. Možen je odhod tudi v popoldanskih urah. Programska ponudba in ogledi ostanejo nespremenjeni. Zamenja se le njihov vrstni red in trajanje prostega časa se skrajša. Ogled Sarajeva opravimo tretji dan.

DAN 2
SARAJEVO – JABLANICA – MOSTAR – SARAJEVO

Po zajtrku vožnja na jug, čez prelaz Ivan sedlo in po dolini reke Neretve. Vmesni postanek bo v Jablanici (Muzej bitke za ranjence). Po prihodu v Mostar sprehod po delu mesta, ki predstavlja biser otomanske arhitekture v Bosni in Hercegovini. Staro mestno jedro je od leta 2004 del zaščitene kulturne dediščine UNESCO-a. Stopili bomo do »Krive ćuprije«, sprehodili se čez Stari most in obiskali Turško hišo, kjer Vas bomo seznanili z življenjem v turških časih. Nekaj prostega časa za kosilo in kavo v mestnem središču ter povratek v Sarajevo. Prihod v večernih urah.

DAN 3
SARAJEVO - LJUBLJANA
PRIHOD

Po zajtrku se odpravimo proti delu Ilidže – Hrasnici, kjer se bomo seznanili z najnovejšo zgodovino Sarajeva in strahotami vojne. Videli boste vhod v znameniti Tunel, ki je v času vojne zgrajen pod pristajalno stezo sarajevskega letališča. V primeru lepega vremena se lahko odpravimo na sprehod in kavico do izvira reke Bosne, ki se nahaja v podnožju planine Igman. Potem se bomo zapeljali na drugi konec mesta – Baščaršijo ter prosto za drobne nakupe, samostojne oglede,… Povratek proti Ljubljani kamor bomo prišli v poznih večernih urah.

CENA
že od 119 €
vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
dve nočitvi z zajtrkom v hotelu 4**** (dvoposteljna soba)
vse oglede po programu brez vstopnin
stroške slovenskega vodnika
nezgodno zavarovanje za vse udeležence
stroške organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
doplačilo za enoposteljno sobo: 30€ (2 nočitvi)
polpenzion v hotelu: 8,50 €/nočitev
zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris
vstopnina v Begovo mošejo, Staro pravoslavno cerkev in Tunel: skupaj pribl. 11 €
večerja v tipični bosanski restavraciji z živo glasbo: pribl. 16 €
opombe:

Vse informacije o pogodbenih razmerjih so navedene v SPLOŠNIH POGOJIH IN NAVODILIH ZA POTOVANJE, ki si jih lahko preberete na naših spletnih straneh. POZOR! - Pridržujemo si pravico do spremenjenega vrstnega ogledov. 

dodatne informacije:

Zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko vplačate samo ob prijavi in znaša 4,42% cene celotnega potovanja. Zavarovalne pogoje si lahko preberete na spletnih straneh.