do Gdanska, Mazurije in Baltskega morja - Unitours

do Gdanska, Mazurije in Baltskega morja

CENA
od 779 €

na sever do Gdanska, Mazurije in Baltskega morja.

Termin: 22.7.2022 – 30.7.2022

9 dni, dnevne vožnje, peščene plaže in jantar, Torun in Kopernik, Malbork in vitezi, Varšava in vodka, Sopot – najdaljši pomol v Evropi, plovba po jezerih, hoteli v centru, dodaten dan v Gdansku.

NA KRATKO

1.dan: SLOVENIJA – DRESDEN – BERLIN
2.dan: SZCZECIN – WOLIN – MIEDZYZDROJE – KOSZALIN
3.dan: SOPOT – GDANSK
4.dan: GDANSK
5.dan: MALBORK – MAZURIJA – MIKOLAJKI – OLSZTYN
6.dan: BYDGOSZCZ – TORUN
7.dan: VARŠAVA
8.dan: KRAKOV
9.dan: KRAKOV – SLOVENIJA

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA – DRESDEN - BERLIN

Odhod v zgodnjih jutranjih urah iz Slovenije, vožnja do t.i. ‘Firenc na Labi’: DRESDEN informativni ogled mesta: ‘Frauenkirche’, slavna Semper opera, Zwinger… Čas za sprostitev. Nadaljujemo v BERLIN, panoramski avtobusni ogled mesta. Nastanitev v hotelu in prenočevanje.

DAN 2
BERLIN – SZCZECIN - WOLIN - MIEDZYZDROJE - KOSZALIN

Zajtrk. Vožnja na poljsko stran do hanzeatskega mesta SZCZECIN. Panoramski ogled z lokalnim vodnikom nas bo popeljal v življenje bogatih trgovskih družin. Lepa dolga rečna razgledna terasa z Narodnim pomorskim muzejem, Pomorska akademija, stavba vlade… nad vsem tem pa še grad nekoč pomembnih vojvod, moderna Filharmonija … Čas za kavico. Nadaljevanje do Baltskega morja in otoka WOLIN. Počitniški domicil nemškega cesarja Friderika III., lepe vile bogatašev Berlina in Szczecina je MIEDZYZDROJE. Vožnja do hotela. Nastanitev in prenočevanje. Prosto za večerjo.

NAMIG:

Prosti čas. Možnost kopanja v Baltskem morju, samostojnih sprehodov…

DAN 3
SZCZECIN - SOPOT - GDANSK

Zajtrk. Še prehitro bo minil čas v mondenem turističnem obmorskem mestu: SOPOT, z najdaljšim lesenim pomolom v Evropi (v dolžino meri kar dobrih 511 metrov)… številni lokali, lepe vile, casino…tudi brez starega Grand hotela ne gre. Nekaj prostega časa za uživanje ob morju… Čaka nas eno najprivlačnejših mest Poljske: GDANSK! S čudovito lego ob Baltskem morju. Vse se vrti okoli jantarja-zlata Baltskega morja, ki ga ob vetrovnih dneh naplavi tudi na obalo. Sprehod z ogledi. Vse o zlatu Baltskega morja, o jantarjevi poti, festivalu… nam pove muzej jantarja. Tudi brez ‘zlate vode’ ne gre. Nekoč bil Gdansk ena najpomembnejših točk pretovarjanja krušnega žita v Evropi in trgovanja z jantarjem. O bogatih obdobjih mesta pričajo zanimive gradnje v ljubko obnovljenih ulicah mesta, od srednjeveških žerjav-vrat na bregu reke Motlawe, do zlatih vrat, mogočnih stavb pomembnih dinastij, ki so obvladovale mesto in živahnih trgov. Spomnili se bomo nemške invazije na Poljsko 1939 in začetek 2.sv.vojne. Prosto za večerjo v katerem od številnih in raznovrstnih lokalov. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

DAN 4
GDANSK

Zajtrk in prenočevanje v istem hotelu. Ostajamo v GDANSK-u. Dan namenjen sprostitvi, samostojnemu raziskovanju mesta, obalnega dela… in okolice.

NAMIG:

kolesarjenje, pohodništvo po klifih, s kajakom po rokavih Gdanska, kulinarična doživetja…

DAN 5
GDANSK – MALBORK – MAZURIJA – MIKOLAJKI - OLSZTYN

Zajtrk. Čaka nas MALBORK. Idilična, nekoč ena najmogočnejših opečnatih utrdb Evrope in sedež nemškega viteškega reda. Voden notranji ogled. Popoldne bomo preživeli v MAZURIJI, raznovrstni, najbolj priljubljeni pokrajini Poljske, deželi tisočerih jezer, prepletenih z romantičnimi kanali rek, nedotaknjene narave, temnih gozdov, domovini na tisoče štorkelj in znanega plesa mazurke. Uživali bomo v priljubljenih Mazurskih Benetkah: MIKOLAJKI. S svojo slikovito lego na ožini med dvema jezeroma in lepo arhitekturo, trgovinicami s spominki, kavarnicami… območje, ki meji na ‘Divji Vzhod’ – zadnji pragozd kot tudi na največja močvirja Srednje Evrope. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

NAMIG:

Dan v Mazuriji si lahko popestrimo z romantično plovbo.

DAN 6
OLSZTYN – BYDGOSZCZ– TORUN

Zajtrk. Prevzel nas bo BYDGOSZCZ, zaradi lege in izgleda so to ‘Bromberške Benekte’ oz. ‘poljski Amsterdam’ s slikovito podobo hiš ob kanalih, lepim starim jedrom z odličnimi restavracijami. Prosto za kosilo in sprostitev. Nadaljujemo v staro mesto TORUN, na listi Unesca. Mesto astronoma, zdravnika, matematika in kartografa: Nikolaja Kopernika nas bo ob zgodbah lokalnega vodnika polnoma prevzel. Lepe hiše patricijskih družin in seveda specialiteta mesta: Torunskie piernik. Prosto za večerjo v lastni režiji v kateri od številnih odličnih restavracij. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

DAN 7
TORUN - VARŠAVA

Zajtrk. Dan v prestolnici Poljske VARŠAVI, mestu najslavnejšega poljskega pianista Chopin-a. Čudovito staro mestno jedro, od 16.stol. kraljevi sedež bomo spoznali s panoramsko vožnjo in peš. Mesto preseneča s kombinacijo stare in sodobne arhitekture, lepih trgov, pravi ‘otoček stare Poljske’.
Nastanitev v hotelu. Popoldan prost. Prosto za večerjo po lastni izbiri. Prenočevanje.

NAMIG:

mesto lahko ‘zajamemo’ s ptičje perspektive – s 30.nadstropja Palače kulture / pokušina poljske vodke z ogledom muzeja / 1-urni Chopinov koncert v lepi atmosferi ob kozarcu medenega vina / kulinarično turo s pokušino poljskih jedi / lepi predeli za kolesarjenje / samostojna vožnja z Retro-Fiat 125p…

DAN 8
VARŠAVA - KRAKOW

Zajtrk. Vožnja v KRAKOW – na Unesco seznamu najpomembnejših svetovnih spomenikov. Nastanitev v hotelu. Sprehod skozi mesto, spoznavanje najbolj prepoznavnih točk v starem delu mesta: Glavni in Mali trg, mestna hiša, katedrala, mestno obzidje, znameniti kraljevi dvorec na hribu Wawel, stara tržnica… Prosto popoldne in večer. Prenočevanje.

NAMIG:

dovolj prostega časa za samostojne sprehode, tudi za obisk židovske četrti Kazimierz / 90 minutna Segway Tour / možen organiziran ogled Schindlerjeve tovarne.

DAN 9
KRAKOW - SLOVENIJA

Zajtrk. Dnevna vožnja z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA
od 779 €
vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
1x nočitev z zajtrkom v hotelu katerogije 4* ali 3* v Berlinu
7x nočitev z zajtrkom na Poljskem v hotelih kategorije 4* in 3*
slovensko vodenje programa
zunanji ogledi po programu
lokalna vodenja po programy v mestih Szczecin, Gdansk, Bydgoszcz, Torun, Krakov
najem audio-guide in vstopnina v grad Malbork
Triglav nezgodno zavarovanje potnikov
stroški organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
vstopnine na poti - predvidoma 40€
turistična pristojbina
opombe:

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
najmanj 40 oseb: 779 €
najmanj 32 oseb: 849 €
najmanj 24 oseb: 995 €

dodatne informacije:

- Najmanjše število potnikov 24
- Doplačilo za enoposteljno sobo 199 €
- Popust za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima 280 €.

Dodatek za sedeže v drugi vrsti 10 € oz. odbitek za zadnjo klop 10 € (v obeh primerih po 4 sedeže).
Pri objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.