Korzika – biser Sredozemlja - Unitours

Korzika – biser Sredozemlja

CENA
od 779 €

Korzika – biser Sredozemlja

Termin: 7.7.2022 – 16.7.2022

10 dni, razgiban program, z zgodovinskim vlakom v L’Ile-Rouse in Calvi, Ajaccio in Bonifacio, kopanje v smaragdnem morju, korali in pluta, kostanjevo pivo in mirtin liker, nedotaknjena divja narava, peščene plaže, originalni balzamični kis in muzej Ferarri

NA KRATKO

1.dan: SLOVENIJA – LIVORNO
2.dan: BASTIA – AGRIATES – REGIJA CALVI L’ILE-ROUSE (severozahodni del otoka)
3.dan:REGIJA CALVI L’ILE-ROUSE (severozahodni del otoka)  
4.dan: COSTE – AJACCIO 
5.dan: AJACCIO 
6.dan: PETRETO – BICCHISANO – SARTENE – JUŽNI DEL OTOKA
7.dan: BONIFACCIO – PORTO VECCHIO – REGIJA BASTIA
8.dan: REGIJA BASTIA
9.dan: BASTIA – LIVORNO – MONTECATINI TERME  
10.dan: MODENA – SLOVENIJA

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA – LIVORNO

Odhod v nočnih urah. Vožnja z vmesnimi postanki proti pristanišču Livorno.

DAN 2
LIVORNO - BASTIA – AGRIATES – REGIJA L'ILE-ROUSSE/CALVI

V jutranjih urah plovba proti Korziki v pristaniško mesto BASTIA ter dalje skozi edinstveno pokrajino AGRIATES, evropsko kamnito puščavo z zelenimi oazami proti severozahodni obali Korzike, na območje regije L’ILE-ROUSSE/CALVI. Nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje, samostojne sprehode in večerjo. Prenočevanje.

DAN 3
CALVI – L'ILE-ROUSSE

Zajtrk v hotelu.
NAMIG 1: Dan za aktivno preživljanje dneva (pohodništvo, surfanje, potapljanje, jahanje, golf…) ali sprostitev na sanjskih plažah in kopanje v kristalno čistem morju.
NAMIG 2: Čudovit fakultativni izlet: Panoramska vožnja ob obali s korziškim zgodovinskim vlakom, mimo plaž Balagne, kar bo zagotovo eden najlepših spominov na vaše počitnice. Ogled obmorskega kraja L’ILE-ROUSSE z utrdbami in otočkom s svetilnikom Pietra, Domača tržnica vabi na pokušino korziških dobrot (suhomesnati izdelki, siri, med, marmelade, likerji, pekovsko pecivo, zelišča…). Biser ogleda je tudi CALVI, z mogočno utrdbo iz 13.st. in 4 kilometre dolgim peščenim pasom plaže z obmorskimi lokali, lepo promenado, izposojevalnicami opreme za vodne športe… Prosto za sprostitev. Povratek v hotel, še morebitno kopanje. Prosto za večerjo. Prenočevanje.

DAN 4
CALVI - CORTE – AJACCIO

Zajtrk v hotelu. Pot nas vodi v notranjost otoka, po obrobju Nacionalnega parka Castagniccia, deželi kostanjev. Postanek za ogled srca Korzike; zgodovinskega, za mnoge ‘skrivnega glavnega mesta’: CORTE, kjer se je rodil Napoleonov brat Joseph Bonaparte. Čas za odkrivanje utrjenega mesta, uživanje ob lepih razgledih, mogoče pokušanje pekovskega peciva po stoletnih recepturah. Panoramska vožnja skozi zanimivo pokrajino ustvarjanja konstruktorja G. Eiffel-a, najvišjega slapa otoka, lepih sotesk in tipičnih korziških vasi… do prestolnice Korzike AJACCIO, Napoleonovega mesta z lepimi, negovanimi plažami, širokimi avenijami, ozkimi ulicami, lepim starim jedrom in pristaniščem jadrnic pred trdnjavo. Čeprav je njegov doprsni kip končal v morju in je iz mesta bežal skozi skrivna vrata sredi noči… ‘veliki’ Napoleon povsod bdi nad mestom: imena ulic, trgov, trgovin, gostiln, kot spomenik, kot reklamna ikona od kruha do piva… do parfuma ‘Napoleon’, s katerim se lahko vsak moški počuti ‘kot cesar’. Danes je to podjetno pristaniško mesto, s privlačnimi znamenitostmi: katedralo, v kateri je bil Napoleon krščen, njegovo rojstno hišo Maison Bonaparte, mestno hišo…Place d’Austerlitz. Nastanitev v hotelu. Prosto za večerjo. Prenočevanje.
NAMIG 1: Za vse, ki želijo nekaj več in drugače, ponujamo za doplačilo: nepozabno križarjenje ob sončnem zahodu, ob samopostrežnem bifeju korziških dobrot (korziška šunka, sir, pita, sladice) in vina, ob zvokih korziške glasbe. Severna obala in zaliv Ajaccio-a je znan po izredno lepih sončnih zahodih, s kuliso arhipelaga Sanguinaires. kar se da doživeti samo na ta način.

DAN 5
AJACCIO

Zajtrk. Ostanemo v Ajaccio. Sprehod v staro mestno jedro na jutranjo kavico in obisk domače tržnice.
NAMIG 1: Dan za aktivno preživljanje dneva (pohodništvo, plavanje, jadranje, križarjenje, golf, najem kolesa…) ali sprostitev na eni od lepih mestnih plaž in samostojnemu raziskovanju mesta in oklice.
NAMIG 2: Za vse ljubitelje ene najstarejših vrst živali smo pripravili za doplačilo poldnevni fakultativni izlet: Korzika ima edinstveno območje v Evropi, namenjeno vzreji, proučevanju in zaščiti kopenskih želv in želv s celega sveta (od Amerike preko Azije in Afrike, do Sredozemlja). Na ogled je kar 170 vrst želv v več kot 3000 primerkih, katere je moč opazovati ob hranjenju in vedenju v lepem naravnem okolju. Povratek v hotel in prosto za kopanje, sprehode in samostojno preživljanje časa. Prosto za večerjo v enem od mnogih tipično korziških lokalov v mestu. Prenočevanje.

DAN 6
AJACCIO – PETRETO-BICCHISANO –SARTENE – regija BONIFACIO/PORTO VECCHIO

Zajtrk. Vožnja v notranjost otoka, do vasi PETRETO-BICCHISANO, v bližini gore San Pietro, kjer se je 1981 zgodila huda letalska nesreča. Nadaljevanje v najbolj ‘korziško’ mesto SARTENE – mesto ‘krvne osvete’ – Vendette. Zaradi stoletja trajajočega pritiska drugih narodov in nepriznavanja Korzičanov s strani tujih zakonov, se je razvila lastna zavest in smisel za pravico. Zanimivo je življenje v mestu, zgrajenem kot utrdba z ozkimi, zavitimi uličicami, pasažami, notranjimi dvorišči, pravi labirint srednjega veka, ki je dal tudi tipično korziško glasbo. Prosto za kavico, prigrizek ali samostojno raziskovanje. Panoramska vožnja mimo lepih zalivov smaragdnega morja z vmesnimi postanki za fotografije čudovite, razčlenjene obale z lepimi zalivi…nepozabno barvo morja do našega hotela. Nastanitev. Prosto za večerjo. Prenočevanje.

DAN 7
BONIFACIO/PORTO VECCHIO – regija BASTIA

Po zajtrku ogled najbolj slikovitega mesta Korzike: BONIFACIO, v lepem zalivu, podobnem fjordu, z visokimi čermi, jahtami, jadrnicami. Že 9000 let nazaj se je tukaj odvijalo življenje; tudi najstarejše prebivalke otoka, ‘Dame Bonifacio’. Sprehod po starem utrjenem mestu z nepozabnimi razgledi nad zalivom, nenavadno religiozno dediščino in najvišjo bastijo Korzike… center obdelave plute in rdečih koral.
NAMIG 1: Mesto je najlepše spoznati na dva načina: z morske strani z nepozabnim enournim križarjenjem z ladjo vzdolž spektakularne skalne obale, oddaljene samo 12 kilometrov od Sardinije… ter z vlakcem po utrjenem zgornjem mestu. Začutili bomo utrip ozkih ulic mesta na skali, morebiti odnesli s seboj kak tipičen korziški ročni izdelek.
Nekaj prostega časa, nakar sledi premik na območje ‘sladkega življenja v senci utrdbe’ v PORTO-VECCHIO, luksuzni turistični kraj, ki ga obdaja največji gozd plutovca na Korziki in še zadnje aktivne soline na otoku. Kraj je znan po ročni obdelavi slavnih rdečih koral. Vožnja do hotela. Nastanitev. Možnost kopanja in prosto za večerjo. Prenočevanje.

DAN 8
BASTIA

Zajtrk v hotelu.
NAMIG 1: Dan za aktivno preživljanje dneva (sprehodi, kopanje, križarjenje, golf…) ali sprostitev ob samostojnem raziskovanju mesta in oklice. Prenočevanje.

DAN 9
BASTIA -LIVORNO – MONTECATINI TERME

Zajtrk. Ogled starega mestnega jedra BASTIA-e, z bogato zgodovino, od rimske naselbine, do ribiške vasice in utrjenega pristaniškega mesta mogočnih palač, širokih avenij in zanimivih hiš ozkih pročelij: Place St. Nicolas, Boulevard Paoli, Chapelle St-Roch, Kapela brezmadežnega spočetja, Place du Marche, zaščitni znak mesta St-Jean-Baptiste… in seveda najslikovitejši del mesta Vieux Port in Terra Nova z utrdbo. Nekaj prostega časa, morda za specialiteto: ikre morskega ciplja, debelo korziško palačinko Migliacciola, morda kako tipično korziško pijačo. V zgodnjih popoldanskih urah slovo od Korzike; vkrcanje na ladjo in plovba proti Italiji. Po prispetju v Livorno vožnja po avtocesti do znanega turističnega kraja MONTECATINI TERME. Nastanitev v hotelu, večerja v hotelu in prenočevanje.

DAN 10
MONTECATINI TERME –MODENA – LJUBLJANA

Zajtrk. Zbudimo se v mestu lepega termalnega parka. Po jutranji kavi vožnja v MODENO, v svet prestižnih avtomobilov FERRARI. V nadaljevanju kulinarično doživetje z eno od najbolj prepoznavnih dejavnosti te regije, s proizvodnjo balzamičnega kisa, v našem primeru z dolgo družinsko tradicijo. Uživali bomo ob pokušini različnih vrst tega prestižnega ‘črnega zlata’ in čokolade. Za zaključek našega potovanja še nekaj prostega časa v samem jedru mesta, za morebitne nakupe in okušanje še kakšne dobrote. Sledi vožnja proti domu in prihod v večernih urah.

GALERIJA

CENA
od 779 €
vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
prevoz s trajektom na relaciji Livorno-Bastia-Livorno
7x nočitev z zajtrkom v hotelu kategorije 3* na Korziki
1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*/3* v Italiji
večerja v hotelu v Italiji
vožnja s turističnim vlakom v Corte
obisk znane destilarne s pokušino balzamičnega kisa v Modeni
slovensko vodenje programa
zunanji ogledi po programu
Triglav nezgodno zavarovanje potnikov
stroški organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
vožnja s panoramskim vlakom, ladja-vlak v Bonifacio in fakultativni izleti so za doplačilo
obvezno doplačilo na licu mesta: turistična pristojbina predvidoma 12 €
opombe:

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
najmanj 40 oseb: 779 €
najmanj 32 oseb: 849 €
najmanj 24 oseb: 995 €

dodatne informacije:

- Najmanjše število potnikov 24
- Doplačilo za enoposteljno sobo 411€
- Popust za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima 205€

Dodatek za sedeže v drugi vrsti 10 € oz. odbitek za zadnjo klop 10 € (v obeh primerih po 4 sedeže).
Pri objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.