Švica - Unitours

Švica

CENA
že od 235 €

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA – ŽENEVA
ODHOD

Odhod iz Ljubljane v poznih večernih urah. Vožnja na italijansko stran in po avtocesti nočna vožnja mimo Benetk, Padove, Milana, po dolini Aoste, skozi predor Mont Blanc … (bus).

DAN 2
ŽENEVA

Dopoldan prihod v Ženevo. Ena od ženevskih znamenitosti je najvišji evropski vodomet Jet d’Eau, ki se dviga z gladine jezera. Mestu je dal pečat veliki pisatelj, filozof, naravoslovec Jean-Jacques Rousseau, katerega teorije so vplivale na marsikoga … »Nazaj k naravi« … Podroben ogled tega bogatega mesta: katedrale, zidu reformacije, »mediteranskega predela« Carouge, pa znamenite cvetlične ure in predela mesta z najvišjimi organizacijami: sedež organizacije Združenih narodov (če bo možno z doplačilom tudi notranji ogled) ter se seznanili s humanitarno zgodovino Rdečega križa. Nekaj prostega časa. Sledi nastanitev v hotelu, večerja v restavraciji in prenočevanje. (H, V)

DAN 3
ŽENEVA – BERN – EMMENTAL – ZÜRICH

Po zajtrku nadaljevanje poti ob Ženevskem jezeru mimo Lozane v švicarsko glavno mesto Bern s čudovitim starim mestnim središčem z znamenitostmi: mestna hiša, bančna zakladnica, park medvedov, hiša Alberta Einsteina. Nekaj bo prostega časa za sprehode po ozkih ulicah »cvetočih vodnjakov«. V Švici brez sira zagotovo ne gre, zato bomo obiskali sirarno svetovno znanega sira (z doplačilom ogled proizvodnje in pokušina). Vožnja skozi tipično švicarsko pokrajino do mesta bank, ur, galerij, muzejev … Skratka do najživahnejšega švicarskega mesta Zürich. Nastanitev v hotelu in prenočevanje. (H, Z)

DAN 4
ZÜRICH – GOTTHARD – LUGANO – LJUBLJANA
PRIHOD

Po zajtrku bomo podrobneje spoznali Zürich z najbolj prepoznavnimi objekti tega mesta: stolnico, cerkev z veliko številčnico, rečni breg in zanimivo gradnjo ob vodi, mestno hišo … pa Züriško jezero in slavno Bahnhofstrasse s prestižnimi trgovinami in čokoladnicami … ter vstopili še v pravo »zakladnico« ur (z doplačilom) – saj brez ur in švicarske natančnosti pač ne gre. Če se bomo držali reka »človek je to, kar jé«, ne moremo izpustiti tipične švicarske dobrote. Zato bomo zavili še v švicarsko čokoladno doživetje (z doplačilom) in se prepustili »hrani bogov«. Sledi vožnja do prelaza St. Gotthard. Vožnja skozi predor. Poslovili se bomo od zgodb o Heidi in narodnem junaku Wilhelmu Tellu. Čaka nas še postanek v mondenem mestu na jugu Švice ob jezeru Lugano – t.i. »švicarskem Monte Carlu« in pomembnem centru bankirjev – sprehod po mestu, ki ga obdaja lepa kulisa preko 900 metrov visokih vrhov in s čudovito lego med jezeroma Lago Maggiore in Lago di Como. Vožnja proti domu čez švicarsko-italijansko mejo v smeri Milana, Benetk in proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah. (Z)

CENA
že od 235 €
vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
parkirnine, cestnine in ostale pristojbine
1x polpenzion v hotelu 3* v okolici Ženeve
1x nočitev z zajtrkom v hotelu s 3* v okolici Züricha
vse zunanje oglede po programu
stroške slovenskega vodnika
stroški organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
doplačilo za skupino v velikosti 35 - 44 oseb: 25 €
doplačilo za enoposteljno sobo: 95 €
odstopnina (4,42 %) od vrednosti aranžmaja -TRIGLAV **
turistična taksa (približno 2 €/osebo/noč)
okvirni zneski vstopnin 25 € in vključuje: ŽENEVA: Združeni narodi – ogled; EMMENTAL: obisk sirarne; ZÜRICH: muzej ur in čokoladnica
opombe:

Vse informacije o pogodbenih razmerjih so navedene v SPLOŠNIH POGOJIH IN NAVODILIH ZA POTOVANJE, ki si jih lahko preberete na naših spletnih straneh. POZOR! - Pridržujemo si pravico do spremenjenega vrstnega ogledov.

priporočamo:

Zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko vplačate samo ob prijavi in znaša 4,42 % (minimalno 7 EUR) cene celotnega potovanja. Zavarovalne pogoje si lahko preberete na spletnih straneh.