Najlepša mesta severne Nemčije in Nizozemske - Unitours

Najlepša mesta severne Nemčije in Nizozemske

CENA
od 699 €

Najlepša mesta severne Nemčije in Nizozemske.

Termin: 4.8.2022 – 12.8.2022

9 dni, dnevne vožnje, kar 5 mest z liste Unesca, dovolj prostega časa za aktivnosti po želji, dva nacionalna parka, nepozabna ribja tržnica, drugačen in razgiban program, Severno in Vzhodno morje.

NA KRATKO

1.dan: SLOVENIJA – GOSLAR – HAMBURG 
2.dan: HAMBURG
3.dan: HAMBURG – LÜBECK – HAMBURG  
4.dan: HAMBURG – LÜNEBURGER HEIDE – HAMBURG 
5.dan: BREMEN – AMSTERDAM 
6.dan: AMSTERDAM – ZAANSE SCHANS – EDAM – HAARLEM – ZANDVOORT  – AMSTERDAM
7.dan: AMSTERDAM
8.dan: GOUDA – DEN HAAG – SCHEVENINGEN 
9.dan: JUŽNA NIZOZEMSKA – SLOVENIJA

PROGRAM

DAN 1
SLOVENIJA – GOSLAR – HAMBURG

Odhod iz Slovenije v zgodnjih jutranjih/nočnih urah. Staro mesto GOSLAR, na Unesco listi, v čudoviti pokrajini Harz sodi med najpomembnejša zgodovinska mesta na svetu, z zanimivo arhitekturo, ogromnim cesarskim oporiščem, proizvodnjo kositrnih figuric… nekoč pa tudi sedež bivanja in delovanja slavne družine Siemens. Po ogledu in sprostitvi nadaljevanje vožnje proti ‘Nemškim vratom v svet’, mestu HAMBURG. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

DAN 2
HAMBURG

Zajtrk. Podroben ogled HAMBURG-a, svetovljanskega in največjega morskega pristanišča Nemčije, mesta musical-ov, muzejev, koncertov in odlične kvalitete življenja, trgovine in mondenih četrti. Sodi med najatraktivnejša turistična mesta s svojo lego, mestnim jedrom, predelom St.Pauli, starim za turiste odprtim predorom pod Elbo, s pogledom na moderno četrt HafenCity z Marco-Polo Tower, filharmonijo. Čas za sprostitev, nakupe. Ta dan bo edinstvena priložnost potopiti se v skrivnostni svet ruske podmorniške flote: v podmornico, namenjeno za naloge tajne službe, dolgo 90 m. Možno tudi križarjenje, ogled mesta z morske strani in s številnih vodnih kanalov, po katerih je mesto znano. Povratek v hotel. Prenočevanje.

DAN 3
HAMBURG – LÜBECK – HAMBURG

Zajtrk. Obisk mesta LÜBECK, ‘kraljice’ Zveze pomorskih mest Hansa, z idilično lego v zalivu, ki povezuje Skandinavijo, Rusijo in Baltik s starim mestnim jedrom na rečnem otočku. Mesto je na Unesco listi, s kar preko 1000 stavbami pod spomeniškim varstvom. Prevzele nas bodo lepe meščanske hiše – tudi družine Buddenbrook, o kateri je pisal ‘sin’ mesta, Nobelov nagrajenec, Thomas Mann. To je mesto trgovcev, fabrikantov, literatov… in bogato tradicijo kovanja denarja. Povratek v hotel. Prenočevanje v hotelu.

DAN 4
HAMBURG – LÜNEBURGER HEIDE – HAMBURG

Zgodnejši zajtrk. Ogled legendarne hamburške ribje tržnice, z izvrstnim načinom trgovanja že od 1703, med drugim tudi z raznovrstnim eksotičnim sadjem in zelenjavo. Nepozabno doživetje! Preostanek dneva bomo preživeli v Narodnem parku LÜNEBURGER HEIDE. Možnosti aktivnosti: pohodništvo, kanu vožnje, kolesarjenje, morebiti sproščujoč bosonog sprehod po točno v ta namen zasnovani poti… Povratek v hotel. Prenočevanje.

DAN 5
HAMBURG – BREMEN – AMSTERDAM

Zajtrk. Vožnja v svobodno hanzeatsko mesto: BREMEN. Sprehod po starem mestnem jedru z obiskom znanih skulptur ljudske pravljice bratov Grimm: Die Bremer Stadtmusikanten. Čas za sprostitev in kosilo v kateri od starih četrti. Nadaljevanje vožnje v vedno privlačen AMSTERDAM. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

DAN 6
AMSTERDAM – ZAANSE SCHANS – EDAM – HAARLEM – ZANDVOORT – AMSTERDAM

Zajtrk. Vožnja do vasice ZAANSE SCHANS, z ohranjenimi mlini na veter, tradicionalno nizozemsko bivalno arhitekturo, domačimi obrtmi: sirarstvo, izdelava cokel, pa tudi čokolade in čokoladnega piva. Postanek za kosilo bo ob morju, v idiličnem vzdušju tradicionalnih lokalov in jedi, tudi svetovno znanega sira Edamec v EDAMU. Po kosili sledi HAARLEM. Nekoč najbogatejše nizozemsko mesto, znano po gojenju in trgovini slavnih tulipanov. Je eno lepših nizozemskih mest, ki ga krasijo številne ozke ulice pozidane s pravljičnimi nizozemskimi hišami, slikovitimi trgi, kanali… možen najem koles za kolesarjenje do bližnje obale SEVERNEGA MORJA, v ZANDVOORT. Kolesarska pot poteka skozi Nacionalni park Zuid-Konnemerland, po neokrnjenem delu narave, znane tudi po bizonih. Možnost kolesarjenja po nepozabnih peščenih sipinah, vse v spremstvu lokalnega kolesarskega vodnika. Komur ni do kolesa, je seveda na voljo naš avtobus. Zvečer povratek v Amsterdam. Prenočevanje.

DAN 7
AMSTERDAM

Zajtrk. Dan bomo namenili AMSTERDAMU. Podroben ogled mesta: trg Dam s Kraljevo palačo, Židovska četrt, Rembrandtplein, Beursplein, cvetlična tržnica Bloemenmarkt, železniška postaja in na tisoče koles… obiskali bomo v brusilnico diamantov, zapluli z ladjico po kanalih… Prosti čas boste izkoristili po svoji želji za obisk katere od zanimivih četrti Amsterdama ali katerega od edinstvenih muzejev, morebiti celo modernega stadiona Ajax ali sveta Heinekena. Povratek v hotel. Prenočevanje.

DAN 8
AMSTERDAM – GOUDA – DEN HAAG – SCHEVENINGEN

Zajtrk. Kratek postanek v še enem ‘sirnem’ mestu: GOUDA, od koder so slavne tudi pipe za tobak, vaflji s sirupom in manufakture keramike. Naslednji postanek bo v mestu DEN HAAG, sedež nizozemske kraljeve družine, vlade in najpomembnejših inštitucij Evrope. Krajši ogled, kajti preostanek dneva bomo preživeli na obali, v znanem letovišču SCHEVENINGEN z dolgo peščeno plažo, lepo promenado, sončnimi terasami in skoraj 400 metrov dolgim pomolom v morje. Možnost aktivnega preživljanja časa (kopanje, sprehodi, kolesarjenje…) ali poležavanja na plaži. Nastanitev v hotelu. Prenočevanje.

DAN 9
JUŽNA NIZOZEMSKA – SLOVENIJA

Zajtrk. Slovo od Nizozemske. Sledi dnevna vožnja preko Nemčije in Avstrije proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih/nočnih urah.

GALERIJA

CENA
od 699 €
vključuje
prevoz z udobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
4x nočitev z zajtrkom v hotelu kategorije 4* v Hamburgu
3x nočitev z zajtrkom v hotelu kategorije 2*/3* v Amsterdamu
1x nočitev z zajtrkom v hotelu 4*/3* na jugu Nizozemske
slovensko vodenje programa
zunanji ogledi po programu
lokalno vodenje v Hamburgu
Triglav nezgodno zavarovanje potnikov
stroški organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
vstopnine na poti - predvidoma 21,5€ (podmornica in ladja v Amsterdamu)
najem koles v spremstvu kolesarskega vodnika (cca 12 € + cca 10 €)
turistična pristojbina (predvidoma 18,50 € za 8 noči)
opombe:

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
najmanj 40 oseb: 699 €
najmanj 32 oseb: 775 €
najmanj 24 oseb: 859 €

dodatne informacije:

- Najmanjše število potnikov 24
- Doplačilo za enoposteljno sobo 250€
- Popust za otroke do 12 let v sobi z dvema odraslima 245€.

Dodatek za sedeže v drugi vrsti 10 € oz. odbitek za zadnjo klop 10 € (v obeh primerih po 4 sedeže).
Pri objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov za nižjo ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.