Krakov - Unitours

Krakov

CENA
že od 163 €

PROGRAM

DAN 1
LJUBLJANA – POLJSKA
Nočna vožnja

Odhod iz Ljubljane v nočnih urah in vožnja v smeri Dunaja skozi Avstrijo in Češko v smeri Brna in
Olomouca na Poljsko.

DAN 2
AUSCHWITZ – WIELICZKA- KRAKOV

V jutranjih urah prihod v AUSCHWITZ, nekoč največjega koncentracijskega taborišča na Poljskem, h kateremu sta sodili še taborišči Birkenau in Monowitz ter 50 manjših zunanjih taborišč. Sledi voden ogled taborišča, ki je po vojni postalo simbol za ‘holokavst’. Po ogledih vožnja do WIELICZKA – znamenitega rudnika soli, ki ima 900 letno zgodovino in več kot 200 km hodnikov. Rudnik predstavlja del UNESCO kulturne dediščine. Vstopnina za doplačilo. Po ogledu vožnja v KRAKOV, nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

DAN 3
KRAKOV

Po zajtrku celodnevni ogled KRAKOVA, med katerim si bomo ogledali najpomembnejše kulturno-zgodovinske točke v starem delu mesta – Gavni trg (Rynek Glowny), mali trg, mestno hišo, katedralo, zgodovinsko židovsko četrt Kazimierz, mestno obzidje, znameniti kraljevi dvorec na hribu Wawel, staro tržnico… KRAKOV se nahaja na UNECSO seznamu najpomembnejših svetovnih spomenikov. Seveda bo tudi dovolj prostega časa za samostojne sprehode. Prosto za večerjo v centru mesta. Povratek v hotel in prenočevanje.

DAN 4
KRAKOV – WADOWICE – BRNO – LJUBLJANA

Po zajtrku vožnja proti rojstnemu kraju papeža Janeza Pavla II. – WADOWICE. Postanek za osvežitev. Sledi slovo od Poljske in vožnja proti domu preko Češke s postankom v največjem mestu na Moravskem – BRNU, kjer bo krajši ogled mestnih znamenitosti (Petrov, palača Dietrichstein, Parlament, trg svobode in drugi številni lepi trgi, cerkve…). Po počitku povratek preko Avstrije proti Ljubljani, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

CENA
že od 163 €
vključuje
prevoz s sodobnim turističnim avtobusom na relacijah po programu
stroške dveh voznikov
1x polpenzion (večerja/zajtrk)
1x nočitev z zajtrkom v hotelu kat 3* v Krakovu
stroške slovenskega vodnika
stroške lokalnega vodnika v Krakovu
stroške nezgodnega zavarovanja Triglav
stroške organizacije potovanja in DDV
v ceno ni vključeno
Rudnik soli Wieliczka (ni obvezno doplačilo)
Strokovno vodenje v koncentracijskem taborišču Auschwitz s prevajanjem v Slovenščino ter najemom slušalk v taborišču
Možno doplačilo za enoposteljno sobo 76,- EUR/osebo
Ogled kraljevega griča s katedralo
opombe:

Vse informacije o pogodbenih razmerjih so navedene v SPLOŠNIH POGOJIH IN NAVODILIH ZA POTOVANJE, ki si jih lahko preberete na naši spletni strani. POZOR! - Pridržujemo si pravico do spremenjenega vrstnega ogledov. 

priporočamo:

Zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko vplačate samo ob prijavi in znaša 4,42 % (minimalno 7,00 EUR) cene celotnega potovanja. Zavarovalne pogoje si lahko preberete na spletnih straneh.

dodatne informacije:

CENA: od 163 EUR za minimalno 45 oseb