Korzika (SLO) - Unitours

Korzika (SLO)

CENA

PROGRAM

DAN 1 - torek, 13.07.2021
LJUBLJANA – LIVORNO
Nočna vožnja (cca. 557km)

Odhod v nočnih urah. Vožnja z vmesnimi postanki proti pristanišču Livorno

DAN 2 - sreda, 14.07.2021
LIVORNO – BASTIA - AGRIATES - REGIJA L'ILE-ROUSE / CALVI

V zgodnjih jutranjih urah plovba proti Korziki, v fascinantno, pristaniško mesto BASTIA. Ogled starega mestnega jedra, s pestro zgodovino, od rimske naselbine Mantinum, do ribiške vasice in utrjenega pristaniškega mesta mogočnih palač, širokih avenij in zanimivih hiš ozkih pročelij. Spoznali bomo Place St. Nicolas, Boulevard Paoli, Chapelle St-Roch, Kapelo brezmadežnega spočetja, Place du Marche, zaščitni znak mesta St-Jean-Baptiste… in seveda najslikovitejši del mesta Vieux Port in Terra Nova z utrdbo. Nekaj prostega časa za kosilo, morda za specialiteto: ikre morskega ciplja, debelo korziško palačinko Migliacciola ali pa kako od tipičnih korziških pijač.
Sledi vožnja skozi edinstveno pokrajino AGRIATES, evropsko kamnito puščavo z zelenimi oazami proti severozahodni obali Korzike, na območje regije L’ILE-ROUSSE/CALVI.
Nastanitev v hotelu. Prosto za kopanje in večerjo. Prenočevanje

DAN 3 - četrtek, 15.07.2021
CALVI - L'ILE-ROUSE

Zajtrk. Dan za sprostitev na sanjskih plažah in kopanje v kristalno čistem morju. Za željne raziskovanja lepot v bližnji okolici, smo pripravili čudovit fakultativni izlet:

*Panoramska vožnja ob obali s korziškim zgodovinskim vlakom. Občudovali bomo plaže Balagne, kar bo zagotovo eden najlepših spominov na vaše počitnice. Ogled obmorskega kraja L’ILE-ROUSSE, ki se je iz prvotne rimske naselbine, v času Paoli-ja razvil v pravo trgovsko pristanišče z utrdbami in otočkom s svetilnikom Pietra, Na domači tržnici bomo spoznavali in pokušali korziške dobrote (suhomesnate izdelke, sire, med, marmelade, likerje, pekovsko pecivo, zelišča…). Drugi biser ogleda je CALVI, z mogočno utrdbo iz 13.st. in 4 kilometre dolg peščeni pas plaže z obmorskimi lokali, lepo promenado, izposojevalnicami opreme za vodne športe… Prosto za sprostitev.


Povratek v hotel, še morebitno kopanje. Prosto za večerjo. Prenočevanje

DAN 4 - petek, 16.07.2021
CALVI - CORTE - AJACCIO

Zajtrk. Pot nas vodi v notranjost otoka, po obrobju Nacionalnega parka Castagniccia – dežele kostanjev. Postanek za ogled srca Korzike; zgodovinskega, za mnoge ‘skrivnega glavnega mesta’: CORTE, ki je bil zanimiv že za Rimljane, kasneje sedež sodstva notranje Korzike in od 18.stol. univerzitetno in rojstno mesto Napoleonovega brata Joseph-a Bonaparte-a. Čas za odkrivanje utrjenega mesta: trg s kipom ‘očeta dežele’ Pasquale de Paoli, sedež vlade in univerze… uživanje ob lepih razgledih, mogoče pokušanje pekovskega peciva po stoletnih recepturah.
Panoramska vožnja skozi zanimivo pokrajino ustvarjanja konstruktorja G. Eiffel-a, najvišjega slapa otoka, lepih sotesk in tipičnih korziških vasi… do prestolnice Korzike AJACCIO. Rojstno mesto Napoleona z lepimi, negovanimi plažami, širokimi avenijami, ozkimi ulicami v starem jedru in pristaniščem jadrnic pred trdnjavo. Čeprav je njegov doprsni kip končal v morju in je iz mesta bežal skozi skrivna vrata sredi noči… ‘veliki’ Napoleon povsod bdi nad mestom: imena ulic, trgov, trgovin, gostiln, kot spomenik, kot reklamna ikona od kruha do piva… do parfuma ‘Napoleon’, s katerim se lahko vsak moški počuti ‘kot cesar’. Danes je to podjetno pristaniško mesto, s privlačnimi znamenitostmi: katedralo, v kateri je bil Napoleon krščen, njegovo rojstno hišo Maison Bonaparte, mestno hišo…Place d’Austerlitz,
Nastanitev v hotelu. Prosto za večerjo. Prenočevanje.

*Severna obala in zaliv Ajaccio-a je znan po izredno lepih sončnih zahodih, s kuliso arhipelaga Sanguinaires. kar se da doživeti na en sam način: z nepozabnim križarjenjem ob sončnem zahodu, ob samopostrežnem bifeju korziških dobrot (korziška šunka, sir, pita, sladice) in vina, ob zvokih korziške glasbe.

DAN 5 - sobota, 17.07.2021
AJACCIO

Zajtrk. Sprehod v staro mestno jedro na jutranjo kavico in obisk domače tržnice. Dan je namenjen sprostitvi na eni od lepih mestnih plaž, kopanju in samostojnem raziskovanju tega čudovitega mesta.
Za vse ljubitelje ene najstarejših vrst živali smo pripravili poldnevni izlet:

*Korzika ima edinstveno območje v Evropi, namenjeno vzreji, proučevanju in zaščiti kopenskih želv in želv s celega sveta (od Amerike preko Azije in Afrike, do Sredozemlja). Na ogled je kar 170 vrst želv v več kot 3000 primerkih, katere je moč opazovati ob hranjenju in vedenju v lepem naravnem okolju.


Povratek v hotel in prosto za kopanje, sprehode in samostojno preživljanje časa. Prosto za večerjo v kakem od mnogih tipično korziških lokalov v starem jedru mesta. Prenočevanje.

DAN 6 - nedelja, 18.07.2021
AJACCIO - PETRETO - BICCHISANO - SARTENE - regija BONIFACIO/ PORTO VECCHIO

Zajtrk. Vožnja do vasi PETRETO-BICCHISANO, v bližini gore San Pietro, kjer se je 1981 zgodila huda letalska nesreča, v kateri je ugasnilo 180 življenj. Nadaljevanje skozi območje, katerega so 4000 let nazaj mistično oblikovali Toreanci s svojimi skrivnostnimi menhirji. Čaka nas najbolj ‘korziško’ mesto SARTENE – mesto ‘krvne osvete’ – Vendette. Zaradi stoletja trajajočega pritiska drugih narodov in nepriznavanja Korzičanov s strani tujih zakonov, se je razvila lastna zavest in smisel za pravico. Spoznali bomo življenje v mestu, zgrajenem kot utrdba z ozkimi, zavitimi uličicami, ozkimi pasažami, notranjimi dvorišči – pravi labirint srednjega veka, ki je dal tudi tipično korziško glasbo. Prosto za kavico, prigrizek ali samostojno raziskovanje. Panoramska vožnja mimo lepih zalivov smaragdnega morja do našega hotela. Nastanitev. Prosto za večerjo. Prenočevanje.

DAN 7 - ponedeljek, 19.07.2021
regija BONIFACIO/ PORTO VECCHIO - regija BASTIA

Zajtrk. Nadaljevanje panoramske vožnje z vmesnimi postanki za fotografije čudovite, razčlenjene obale z lepimi zalivi…nepozabno barvo morja, do najbolj slikovitega mesta Korzike: BONIFACIO. Kakšne legende! Kakšna pokrajina! Kakšna lega! Vse to bomo doživeli v zalivu, podobnem fjordu, z visokimi čermi, jahtami, jadrnicami. Že 9000 let nazaj se je tukaj odvijalo življenje – tudi najstarejše prebivalke otoka, t.i.: ‘Dame Bonifacio’. Sprehod po starem utrjenem mestu z nepozabnimi razgledi nad zalivom, nenavadno religiozno dediščino in najvišjo bastijo Korzike… center obdelave plute in rdečih koral.

Mesto je najlepše spoznati na dva načina: z morske strani z nepozabnim enournim križarjenjem z ladjo vzdolž spektakularne skalne obale, oddaljene samo 12 kilometrov od Sardinije… ter z vlakcem po utrjenem zgornjem mestu. Začutili bomo utrip ozkih ulic, zanimivo grajenega mesta na skali, morebiti odnesli s seboj kak tipičen korziški ročni izdelek.


Nekaj prostega časa, nakar sledi premik na območje ‘sladkega življenja v senci utrdbe’ v PORTO-VECCHIO, luksuzni turistični kraj, ki ga obdaja največji gozd plutovca na Korziki in še zadnje aktivne soline na otoku. Kraj je znan po ročni obdelavi slavnih rdečih koral. Vožnja do hotela ob obali. Nastanitev. Možnost kopanja in prosto za večerjo. Prenočevanje.

DAN 8 - torek, 20.07.2021
regija BASTIA

Zajtrk. Dan namenjen sprostitvi in kopanju. Prenočevanje.

DAN 9 - sreda, 21.07.2021
BASTIA - LIVORNO - MONTECATINI TERME

V zgodnjih popoldanskih urah slovo od Korzike; vkrcanje na ladjo in plovba proti Italiji. Po prispetju v Livorno nadaljujemo vožnjo po avtocesti do znanega turističnega kraja MONTECATINI TERME. Nastanitev v hotelu, večerja v hotelu in prenočevanje.

DAN 10 - četrtek, 22.07.2021
MONTECATINI TERME - LUCCA - LJUBLJANA

Zajtrk. Zbudimo se v mestu lepega termalnega parka, od koder se bomo s ‘funicolare’ povzpeli na zgornje mesto MONTECATINI, se naužili čara starega italijanskega mesta in dobre kave. Za zaključek našega potovanja bomo obiskali, za mnoge, najprijetnejše toskansko mesto: LUCCA, mesto Giacoma Puccinija z mogočnim obzidjem, skozi katerega se bomo sprehodili do zanimivih trgov, ozkih uličic. Prosti čas za kosilo, morebitne nakupe in samostojno doživljanje utripa tega edinstvenega mesta.
Sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

CENA
vključuje
avtobusni prevoz po programu
ladijski prevoz na relaciji Livorno - Bastia - Livorno
vse pristaniške pristojbine
7x nočitev z zajtrkom na Korziki v hotelih kategorije 3*
1x nočitev z zajtrkom v hotelu kategorije 3-4* v Italiji
1x večerja v hotelu v Italiji
turistične takse v hotelih
slovensko vodenje programa
Triglav nezgodno zavarovanje potnikov, ki sami niso povzročitelji nezgode
stroški organizacije in DDV
v ceno ni vključeno
Nujna prevozna sredstva 40EUR (turistični vlakec 2x, vožnja z ladjo, vzpenjača)
fakultativni izleti - neobvezna doplačila (poglejte v prijavnici)
priporočamo:

Zavarovanje rizika odpovedi, ki ga lahko vplačate samo ob prijavi in znaša 5 % cene celotnega potovanja. Zavarovalne pogoje si lahko preberete na spletnih straneh.

dodatne informacije:

CENA: od 855 EUR za minimalno 40 potnikov